Kedves Látogató!

Élő történelemkutatásként tekintek a kardkészítésre, amelynek fontos része, hogy vívóiskolában tanulom és sportoktatóként tanítom is a középkori európai harcművészeteket.

Az oldalon található modern eszközök saját munkáim. Van közöttük múzeumi másolat és korabeli minták alapján megálmodott saját tervezés is.

Az esetek jelentős többségében a kardok formája vagy mozgása valamely korabeli minta után készült: vívókönyvek ábrázolásai, síremlékek, freskók, grafikák mintái vagy eredeti múzeumi darabok szerint.

Volt szerencsém tapasztalatot cserélni több világhírű kardkészítővel és korunk egyik nagy felismerésében osztozom velük: az eredeti kardok formától függetlenül azonos mozgási törvényekkel rendelkeznek.

Vagyis létezik egy, a formán túl megbúvó szabáyrendszer, aminek alapján az eredeti darabok készültek. Léteznek a penge mentén tipikus pontok, súlyarányok, hajlásgörbék, amik a vívás törvényszerűségének engedelmeskednek: ezen szabályrendszer felderítése az egyik fő célom.

A kardok varázslatos eszközök: meg kell érinteni őket, kézbe kell venni, hogy az ember valóban megértse, hogy mennyire kifinomult eszközök.

Azt az érzést keresem munkáimban, amit az ember egy valódi antik darab, vagy egy kivételesen jó minőségű modern kard forgatása közben érez. A jól elkészített kard roppant könnyed: szinte önmagát mozgatja.

Jó böngészést kívánok!


Regenyei Péter


Regenyei Armory KFT
Hungary

Regenyei kardok HEMA rendezvényekre
vagy klub vívásra
Web design by Szente Ákos © 2014 - 2019 Regenyei Péter copyright all rights reserved.